на живо

Шумахер "плаща" лечението си с осем часовника

Те са направени специално за него

Осем персонализирани часовника на великия пилот от Формула 1 Михаел Шумахер отиват на търг. Те ще бъдат предложени на купувачите на 13 май в Женева. 

Скъпите аксесоари са изработени специално за германеца, като два от тях са свързани с успехите му на пистата. Те са с логото на Ферари и бележат две от седемте му световни титли. 

Те са подарени на Шумахер от Жан Тод - бившият мениджър на Ферари. Един от тях е надписан: "За моя приятел Михаел Шумахер, Коледа 2004". Другият му е подарък за шестата му титла от 2003 г., която тогава го направи рекордьор по тези отличия.

Очаква се семейството на пилота да получи над 4 млн. долара от търга. 

Със средствата ще бъде финансирано лечението на Шумахер. През 2013 г. той пострада тежко при падане на ски и от тогава семейството му търси начин да му осигури най-доброто и модерно лечение.

Информацията за състоянието му е оскъдна, тъй като съпругата му Корина допуска само много тесен кръг от приятели и познати около него. Различни източници съобщават от време на време, че той все пак може да мести главата си и не е напълно парализиран.