на живо

Скандал: България без щангисти на Игрите в Париж!?

Има две жалби срещу Алан Цагаев, който има доживотна забрана

Скандал: България без щангисти на Игрите в Париж!?

България може да остане без представител във вдигането на тежести на предстоящите олимпийски игри в Париж през лятото, стана ясно на извънредното събрание на Българската федерация по вдигане на тежести, което се проведе по-рано днес в София.

Причината за това притеснение е, че европейската и световната федерация в този спорт са получили два сигнала от участници на континенталния шампионат в София за сериозно нарушение.

Снимка: Lap.bg

По време на състезанието е бил забелязан двукратният сребърен медалист от световно първенство и сребърен медалист от олимпийски игри в Сидни Алан Цагаев. Той е бил редом до националите ни и Иван Иванов по време на спортния форум, а това е нарушение на доживотната му забрана да се занимава с този спорт.

От старото ръководство на българската федерация с президент Маджид обявиха, че не е издавана акредитация на Цагаев, но той е бил заснет от други участници и е пратена жалба.

Според Маджид има реална опасност България да получи забрана за участие на големи първенства, включително и олимпиадата в Париж. Чака се становище от международните централи по така възникналия казус.