на живо

Скандален Антъни Иванов: Не ми се плува, просто съм по-талантлив от вас (ВИДЕО)

Не виждам абсолютно никакъв смисъл, особено да го правя за България...

Скандален Антъни Иванов: Не ми се плува, просто съм по-талантлив от вас (ВИДЕО)

Плувецът ни Антъни Иванов отново е под прожекторите, но този път не с постижение в басейна или с отлична оценка от университета в САЩ.

Снимка: Instagram

Иванов, който представя България на олимпийските игри в Токио 2020, скандализира социалните мрежи със серия от клипове, които започват с коментар върху изказване на руския тенисист Даниил Медведев (бел. ред. - руснакът спечели три титли в три поредни седмици) и продължават с откровения на спортиста около професионалния му спортен път в последно време и критиките към спорта в България.

Всичко това се случва в серия от общо 5 клипа, по време на които българинът, подпомаган всячески от родната централа, шофира.

"Гледам видеото на Медведев и се замислям как това е адски странно да се каже от по принцип някой спортист - че си ляга късно, че ядат вредни неща, че излизат да пият с приятели и т.н.

Истината е, че абсолютно всеки спортист го прави, просто самите хора си мислят, че това са неща, които спортистът не ги прави, но това не е вярно, защото те са обикновени хора като останалите.

Най-интересното поне за мен е, че ако видите нещата, които правя извън басейна, може би, ще се учудите, че плувам по този начин. Просто истината е, че въобще не ми се плува по принцип и ако се захвана сериозно със плуването - ще плувам много добре, но няма смисъл да се прави това нещо, защото няма спонсори, няма финанси, няма нещо, от което да изкараш с плуването... Заради това и всички спортисти от не толкова високоплатените спортове търсят друга реализация.

Гледате ме и си мислите, че се скъсвам от тренировки, но просто аз съм доста по-талантлив от вас и това е факт. И колкото и да ме плюете, да ме обвиняват за глупости, да ми обясняват, че съм бил с допинг и т.н., при положение, че дори забравям да си пия хапчетата за възстановяване, е пълен смях...

Снимка: Instagram

Много е забавно да четеш коментари отстрани, понеже аз си знам възможностите и какво мога да постигна, но не виждам абсолютно никакъв смисъл, особено да го правя за България, като накрая те плюят, все едно си най-големия грешник. Абсолютно никакво желание нямам, докато не застане един сериозен човек и не каже: "Аз ще ти помогна - ти направи това, това и това", категоричен бе Иванов в серия от клипове в социалните мрежи. По-късно те бяха изтрити от профила на Иванов, но някои все пак се появиха на gospodari.com.

Снимка: Lap.bg

В допълнение талантливият плувец коментира и цялостно ситуацията с българския спорт, но бе категоричен, че няма да говори пред медии въпросната информация, с която разполага, а когато реши ще разкрива частично от нея. Той сподели и намеренията да спечели републиканското в България със своя отбор Черно море.