на живо

Спечели милиони от спорт, но се самоуби на 30 (ВИДЕО)

Звездата в голфа Грейсън Мъри живя в депресия въпреки славата

Спечели милиони от спорт, но се самоуби на 30 (ВИДЕО)
 

Пари, слава, красиви жени и успехи в спорта - това е мечтата на почти всяко момче на тази земя. Звездата в голфа Грейсън Мъри имаше всичко това, но избра да сложи край на живота си едва на 30 години.

Американецът, който спечели близо 2,5 милиона долара в кариерата си, отне живота си в хотел в Тексас. За съжаление това не е изненада за онези, които следяха възходите и паденията му.

Мъри играеше голф и пиеше. "Защо съм пиян? Защото съм проклет алкохолик, който мрази всичко, което е свързано с този спорт. Това е моят път за бягство. Разбира се, никой не ме е карал да пия. Но не получих никаква помощ през годините", избухна той, след като PGA Tour го отстрани за неприлично поведение през 2021 г. след пиянска кавга в бар в Хавай.

И това не е първото предупреждение. Грейсън често беше наказван заради неуместни коментари и колегите му знаеха, че е твърде вероятно да го срещнат пиян. 

Мъри беше депресиран, измъчен човек. Самоубийството обикновено се свързва с отчаяние и натрупано разочарование.

"Имаше дни, в които не исках да ставам от леглото - призна той през януари. - Винаги съм се виждал като провал. Мислех, че имам много талант, но просто знаех как да го пропилея."

В спорта е трудно да се откри подобен случай, когато някой отнема живота си в пика на славата си. В останалите сфери е различно - певецът Кърт Кобейн, дизайнерката Кейт Спейд... Те показаха, че парите не имунизират хората срещу вътрешните им борби и кризи на психичното здраве.

Родителите на Грейсън са категорични, че той е получавал много любов. "Той беше любимият човек за брат си Камерън, за сестра си Ерика и още много, много хора. Животът му беше труден и макар да се самоуби, знаем, че сега почива в мир", се посочва в изявлението на семейството.