на живо

Спечелил квота борец: Да се бяха обадили поне, че няма да ходя в Париж

Георги Иванов се прости с олимпийската си мечта

Спечелил квота борец: Да се бяха обадили поне, че няма да ходя в Париж
 

Най-успешният български борец при мъжете през последните години Кирил Милов получи шанс да се бори на олимпийските игри в Париж 2024 (26 юли - 11 август). Обиден обаче е спечелилият квотата в кат. до 130 кг Георги Иванов.

Припомняме, че дупничанинът скъса бедрен мускул в края на март, точно преди квалификацията в Баку.

България поучи допълнителна квота в категория до 130 кг в класическия стил заради доброто представяне именно на Георги Иванов. Милов се състезава при 97-килограмовите, но въпреки това е изявил желание да се пробва при по-тежките.

Самият Иванов коментира в социалните мрежи казуса с квотата, като не скри разочарованието си от поведението на федерацията и треньорския щаб на класиците.

"Здравейте, приятели! Помогнах на българската борба за още една квота за олимпиадата в Париж. За съжаление няма да се боря аз - така разбрах от момчето, на което са му казали, че ще се бори и да се готви за олимпиадата.

Той е много класен състезател - европейски шампион и вицесветовен в класическа борба. Последните години той е най-добрият български борец. Има реално повече шансове от мен на олимпиадата. Той ми благодари за квотата и за шанса да участва на олимпиадата, а аз му пожелах успех и дано си сбъдне мечтата! Респект!

Снимка: bul-wrestling.org

Но едно не разбрах, НИКОЙ от БФ борба и от треньорския щаб на класиците не се обади и не казаха поне едно благодаря! Можеха да ми се обадят или поне да пишат, да ми обяснят от федерацията или от треньорски щаб, че ще разчитаме на него, това е неговият стил и че благодарят за квотата, която съм донесъл за България и за нашия спорт.