на живо

Спортистите в листите

Теодор Салпаров се оттегли от изборите, там е европейски медалист в борбата

Без световни или олимпийски шампиони в депутатските листи за парламентарните избори в неделя. Най-успешният спортист сред кандидатите за народни представители - Теодор Салпаров - се оттегли от надпреварата. Така този път изборите ще преминат без силно спортно присъствие.

Решението на Салпаров - медалист от европейски и световни първенства във волейбола – дойде дни преди вота. Той е останал разочарован от предизборната битка.

В листите остават европейският медалист в борбата Даниел Александров и бившият футболен съдия Стефан Апостолов, както и участникът на зимните олимпийски игри в Сараево през 1984 г. Борислав Киряков.

Сред активните спортисти, желаещи да бъдат депутати, са нападателят на третодивизионния „Родопа“ Смолян Михаил Кисьов и националният шампион по борба Радослав Георгиев.

Сред кандидатите са и трима бивши спортни министри – Красен Кралев, Даниела Дашева и Радостин Василев. Други бивши спортни ръководители като Петър Стойчев и Йордан Йовчев не са в кампания, но по нестандартен начин призоваха да се гласува.