на живо

Сребърният Христов: Истинската победа е раждането на сина ми (ВИДЕО)

Щангистът посвети европейските си медали на малкия Максим

Сребърният Христов: Истинската победа е раждането на сина ми (ВИДЕО)

Истинската победа за Христо Христов е раждането на сина му. Това заяви пред bTV щангистът, който стана вицешампион на Европа в кат. до 109 кг. само ден, след като малкият Максим проплака за първи път.

Именно на него Христов посвети сребърните си отличия в изхвърлянето и двубоя.

Снимка: Lap.bg

"Много специални по-малко от 24 часа. Жена ми роди вчера в 19:50 ч. Емоцията не ме остави да спя и се вижда днес как бях. Ще се реванширам на следващите състезания, на които ще се поправя.", каза европейският шампион от Тирана 2022.

"За мен истинската победа е, че се роди синът ми, много дългоочаквано. Искам да кажа само, че ги обичам двамата с майка му. Нямам търпение да ги изпиша вече."

"И двата медала са само за сина ми. Всеки баща знае какво е синът за него. Щом го приемам по-леко. По принцип след загуба блъскам и тръшкам. Сега просто искам да се прибера и да си ги изпиша.", сподели още Христов.

Днес 22-годишният национал приключи с двубой от 380 кг след 175 в изхвърлянето и 205 в изтласкването. Той бе изпреварен единствено от Дадаш Дадашбайли. Щангистът от Азербайджан завърши състезанието с общо 388 кг (176 кг + 212 кг).

Снимка: Lap.bg