на живо

Стилияна Николова поведе в многобоя на Световната купа (ВИДЕО)

Националката си гарантира участие във финала на обръч

Стилияна Николова поведе в многобоя на Световната купа (ВИДЕО)

Стилияна Николова води във временното класиране за многобоя след изиграването на съчетанията с обръч и с топка на Световната купа по художествена гимнастика в София.

Националката събра сбор от 66.950 точки, след като получи оценка от 35.150 точки на обръч и 31.800 на топка. Николова игра силно на обръч и има най-високата оценка до момента на този уред, с което си гарантира участие на финала. На топка тя допусна неточности, но почти сигурно ще бъде сред финалистките.

Втората българска представителка Ева Брезалиева е временно 11-а, след като изигра силен обръч и беше оценена с 31.300 точки. На топка тя допусна сериозна грешка, изпусна уреда извън терена и взе резервен, заради което беше оценена с 28.000 точки. Така със сбор 59.300 тя е на временната 11-а позиция.

В залата, за да подкрепи съотборничките си, беше и Боряна Калейн, която пропуска състезанието.

На второ място в многобоя е звездата на Италия София Рафаели с 66.550 точки (33.300 точки на обръч и 33.250 на топка), а трета е Тахмина Икромова (Узбекистан) с 64.250 (32.250 и 32.000) точки.

Стилияна Николова се класира за финалите на обръч и на топка съответно с първа и с четвърта по сила оценки, а Брезалиева влиза сред осемте финалистки на обръч.

Утре са изиграванията на бухалки и на лента, а финалите на отделните уреди са в неделя.

Световната купа продължава с ансамблите, които тази вечер ще покажат композициите си с пет обръча.