на живо

Сузанита роди син на наш атлет

Момченцето ще носи името Матиас

Рекордьорът на България в хвърлянето на копие Марк Славов стана баща. Приятелката на Марк – Сузан Орхан Мурат – Сузанита роди момче в болница „Селена“ в Пловдив с размери 3.6 кг и 50 см".

Във Facebook Марк написа: „Добре дошъл на този свят, Матиас! Думите няма да стигнат да изразя всичко това което чувствам. Искам да ти благодаря скъпа моя, че ме дари с най-прекрасното момченце. Обичам ви и двамата с цялото си сърце и нищо на света не е по-ценно за мен. Благодаря на целия екип в болница "АГ Селена". Благодаря ти, Господи за всичко!

Специлано за списание „Атлетика“ Марк сподели веднага след раждането на първия си син: „Много съм щастлив и празнувам. Бях неотлъчно до моята приятелка по време на цялата бременност и преживях всичко. Не съм оставил атлетиката и сега се подготвям отново при Кольо Нешев.

Живея и тренирам в Пловдив, където се премести и той. При него постигнах националния рекорд и мисля, че мога да достигна добра форма. Целта ми остава една – участие на олимпийските игри. През февруари контузих лошо рамото си, но сега вече се възстановявам. Планът ни с Кольо е да започнем състезания през лятото.“

28-годишният Славов подобри българския рекорд на 20 септември 2020-а година с постижение 83.40, като коригира резултата на треньора си Кольо Нешев – 81.55.

Марк, който се изявява и в музикалния бизнес, започна тренировки в чужбина и постигна 79.50 през 2021-а и 75.05 през 2022-а преди контузията на рамото.