на живо

Тенис звезда пострада от болида на Фернандо Алонсо (ВИДЕО)

Йелена Докич получи медицинска помощ заради камъче в окото

Тенис звезда пострада от болида на Фернандо Алонсо (ВИДЕО)

Бившата тенис звезда Йелена Докич получи странна контузия по време на квалификациите за Гран при на Австралия във Формула 1. След грешка на Фернандо Алонсо в окото й попадна камъче и се наложи то да бъде извадено от парамедици. Австралийската с хърватски корени все пак намери сили да се пошегува, че поне гримът й е останал непокътнат.

Докич, която през 2000 г. игра полуфинал на Уимбълдън едва на 17, беше сред зрителите на пистата "Албърт Парк" в Мелбърн в събота. Точно пред нейната трибуна Алонсо загуби контрол върху болида, който се озова на чакъла и запрати парченце право в окото й.

За щастие Йелена не пострада сериозно, но сподели видео, на което медицинско лице почиства засегнатата зона. "Когато отидете на старт от Формула 1 и точно пред вас кола излезе от пистата, а отломките хвърчат право в очите ви", написа тя.

"Фернандо Алонсо излезе от пистата, а камъчета от задните му гуми попаднаха в дясното ми око. Наложи се да ме види лекар, но всичко е наред. Просто кървясало и одраскано око. Ще оцелея. Благодаря на всички, които се погрижиха за мен. Готова съм да гледам още Формула 1. О, и мога да потвърдя, че гримът не пострада по никакъв начин. Невероятно!"

На пистата Алонсо се нареди девети в квалификацията. Макс Верстапен спечели третия си полпозишън сезона, като изпревари с близо три десети Карлос Сайнц.