на живо

Толкова много кръв: Хокеист загина пред семейството си

Близките на Адам Джонсън видели онлайн как кънка прерязва гърлото му

Бащата, бабата и лелята на загиналия по ужасяващ начин хокеист Адам Джонсън са станали свидетели на последните му мигове чрез онлайн предаване. 29-годишната звезда на Нотингам Пантърс получи фатално нараняване, след като кънка преряза гърлото му по време на мач.

Трагедията се разигра в двубоя срещу Шефилд Стийлърс на 28 октомври след сблъсък с Мат Петгрейв. Джонсън падна на леда, успя да се изправи, но се строполи отново секунди по-късно.

Бившият играч от НХЛ получи спешна медицинска помощ, но за съжаление издъхна от раната в болницата. Неотлъчно до него през цялото време беше и неговата приятелка.

Баща му Дейвид, баба му и леля му са наблюдавали на живо целия ужас от дома си в Минесота. "Седяхме пред компютъра. Видяхме какво се случи и бяхе съсипани. Веднага разбрахме, че се е случило нещо наистина лошо. Имаше толкова много кръв", сподели лелята Кари.

Във вторник стана ясно, че полицията в Южен Йоркшир е арестувала мъж по подозрение за непредумишлено убийство във връзка със смъртта на хокеиста. По-късно той е освободен под гаранция. Все още не е ясно неговото име и характера на предполагаемото му участие.

А съдебният лекар, извършил аутопсията, предупреди за още смъртни случаи в хокея на лед, ако предпазителите за врата не станат задължителни. Британската федерация вече обяви, че няма да налага подобно изискване, но препоръчва на играчите и длъжностните лица да взимат предпазни мерки.