на живо

Треньорът, който бе обсебен от порното и написа книга

А сега е начело на отбор от НФЛ

Дейв Каналес е голямо име в американския футбол. Треньорът подписа договор с Каролина Пантърс от Националната футбола лига (НФЛ) и отново попадна в светлината на прожекторите.

Медиите отвъд Океана припомниха за тъмната страна на 42-годишния наставник - пристрастеността му към порното и алкохола, за борбата с които той написа книга.

Каналес не се срамува да говори за пороците от миналото и това как е успял да ги остави там. В "Този брак? Въпросът, който промени всичко", чийто съавтор е заедно с половинката си, треньорът разказва за своите многобройни изневери, включително месец преди сватбата, обсебването от порното и страстта към алкохола.

Преодолява ги с воля, консултации и подкрепата на семейството си. Сега се радва на здрав брак със съпругата си Лизи. Двойката има 4 деца - двама сина (Ашли и Бенджамин) и две дъщери (Беатрис и Амая).

В основата на успешната кариера на Каналес е легендата Пийт Карол. Тандемът изведе Сиатъл Сийхоукс до триумф в Супербоул през 2014 г. в страхотен финал срещу Денвър Бронкос.

В 13-годишния престой на Каналес в Сиатъл той смени различни позиции. Има заслуга за възраждането на кариерата на куотърбека Джино Смит.

През 2023 г. Каналес стана координатор на Тампа Бей Букъниърс при Тод Боул, а от настоящия сезон получи възможност да бъде треньор и прие поканата на "пантерите" без да се замисля.