на живо

Трети медал за България от европейското по биатлон

Сребро за Лора Христова в преследването

Лора Христова завоюва втори медал от европейско първенство по биатлон за младежи и девойки в Мадона (Латвия). Българката спечели сребърното отличие в преследването на 10 километра.

Само преди ден Христова се нареди трета в спринта на 7.5 км, а днес направи три грешки в четирите стрелби и остана на 49.6 секунди от победителката Анаел Бонду, която също е с три наказателни обиколки и измина трасето за 32:47.2 минути.

Вчера Христова и Бонду разделиха третото място в спринта и днес също се състезаваха една срещу друга за титлата. Българката водеше в подреждането след втората стрелба, след като беше повалила всичките десет мишени, но в третата сбърка веднъж, а в четвъртата го направи два пъти и остана втора.

Бронзовото отличие спечели германката Марлене Фихтнер с две пропуснати мишени и на 1:22.8 минута. Другата българка Валентина Димитрова се нареди на 16-о място с четири грешки и пасив от 2:47.5 минути.

Така България завършва континенталното първенство с три отличия, след като Благой Тодев взе сребро в индивидуалната дисциплина на 15 километра при младежите.