на живо

Ученик издъхна на мач, лекарите чакали съдията (ВИДЕО)

Обвиняват медицинския екип за смъртта на звезда в бадминтона

Ученик издъхна на мач, лекарите чакали съдията (ВИДЕО)
 

Един от най-обещаващите таланти в бадминтона загина трагично по време на мач. Китаецът Джан Жишие колабирал заради сърдечен арест на корта. В неделя вечерта той играл срещу японеца Казума Кавано в двубой от младежките азиатски игри в Индонезия.

При 11:11 в първия сет 17-годишният ученик се свлякъл на земята. Той получил медицинска помощ на място, след което бил откаран в болница с линейка. Упоритите опити да бъде реанимиран обаче завършили неуспешно.

Родителите на Джан отпътуваха към Джакарта, за да приберат у дома тялото на сина си.

Организаторите пък са подложени на остри критики заради кадри от инцидента, на които изглежда сякаш медицинският екип реагира твърде бавно. Въпреки че младият китаец пада по лице, лекарите изчакват разрешение от съдията да влязат на корта.

Джан тренира бадминтон още от детската градина. Той влиза в младежкия национален отбор през миналата година, а през тази спечели няколко престижни трофея.

Трагичната новина попари всички в бадминтона. А близките на загиналия получиха подкрепа и съболезнования както от големите организации, така и от звездите в спорта. Турнирът продължава с минута мълчание преди всеки мач, а китайският тим играе с черни ленти.