на живо

Уроците на олимпийските шампионки: Как да станеш като тях?

Първите на Игрите в Токио организират специални мастъркласове

Да опиташ да влезеш "в обувките" на олимпийските шампионки от ансамбъла по художествена гимнастика на България - Симона Дянкова, Стефани Кирякова, Лаура Траатс, Мадрен Радуканова и Ерика Зафирова. Да опиташ да покориш световния връх като тях. Да си отговориш на въпроса "Как се става най-добрият?". 

Всички, тръгнали по стъпките на олимпийските шампионки, ще могат да се докоснат до тях, да разговарят с тях и да видят медалите им по време на специалните мастъркласове, които ще бъдат организирани у нас. Те ще се проведат на 28 юни в Бургас и на 30 юни в София.

"Една такава среща в такава възраст може да запали искрата в едно дете и то никога през целия си път да не забрави тази среща. Главното, което целим, е да послужим като вдъхновение", казва Стефани Кирякова.

"Постарали сме се това да не е просто една тренировка, а да е едно незабравимо преживяване за всички деца", добавя Лаура Траатс.

Момиченцата, които сега поемат по трудния път на художествената гимнастика, ще получат и практически уроци от най-добрите.

Снимка: Lap.bg

"Това е един ден с нас, от сутрин до вечер. Ще има мотивационна среща, ще могат да говорят с нас, ще си носим медалите да се снимат с тях", разкрива капитанът Симона Дянкова. 

Момичетата ще покажат практическата част на подготовката - начин на загрявка, работа с уредите. "Като един празник е", добавя Мадлен Радуканова.

Такъм мастърклас ще се помни дълго. Не само заради емоционалните срещи, а и заради необичайното място. В София срещата ще се проведе в киноцентър "Бояна". 

Снимка: Lap.bg

"В момента се отвори една допълнителна оценка за артистичност и тук момичетата ще могат да се почувстват като актриси, а след това да го пренесат на терена. Това ще им бъде много от полза", обяснява Ерика Зафирова. 

Мастъркласовете ще завършат със специална галавечер, с танци на шампионките, в един от които ще се включат и всички записали се деца.