на живо

Усик защити поясите си след грандиозен скандал (ВИДЕО)

Спорен момент в петия рунд на битката с Дюбоа

Усик защити поясите си след грандиозен скандал (ВИДЕО)
 

Световният шампион в тежката категория на бокса Олександър Усик защити поясите си (WBA, WBO и IBF), след като нокаутира Даниел Дюбоа в деветия рунд на галавечер във Вроцлав (Полша).

Битката обаче завърши с грандиозен скандал. Британският претендент се почувства ограбен заради спорен момент от петия рунд, в който реферите прецениха, че е ударил Усик под пояса и дадоха на украинеца 5 минути почивка.

Усик нанесе огромен обем тежки попадения в тялото и лицето на противника през целия мач, като записа първата си победа с нокаут от 4 години насам.

"Чувствам се добре. Благодаря на моя отбор, на семейството, на децата ми, на моята страна и на украинската армия. Благодаря на Господ. Това е бокс, не балет. Обичам да съм на ринга."

"Готов съм още утре за мач с Тайсън Фюри. Но какво иска той, нямам представа. Сега искам да се върна у дома. Да видя децата си. Искам да си почина. Не е моя работа да решавам с кого да се бия. Искам да се нахраня, да поспя и да пия газирана вода.", коментира Усик след успеха, който е под №23 за него на професионалния ринг.