на живо

Възстановяването на Насар върви по план, ето кога се завръща (ВИДЕО)

Европейският шампион получи тежка контузия при битов инцидент

Възстановяването на Карлос Насар върви по план. Европейският шампион и световен рекордьор в кат. до 89 кг във вдигането на тежести очаква да поднови тренировки до пет месеца, въпреки ужасяващата контузия.

Националът получи тежка травма - скъсан ахилес, при битов инцидент малко след първенството на Стария континент в Ереван (Армения).

Снимка: Lap.bg

"Възстановяването ми засега върви много добре, но то тепърва започва. Трябва да бъда по-внимателен за в бъдеще и да изчакам да се възстановя напълно.", заяви Насар на съвместна пресконференция с треньора Иван Иванов.

Информацията, която има Карлос от докторите е, че ще може да се подлага на максимални натоварвания отново след около пет месеца. "Но това зависи от възстановяването ми. След контузията ще се промени и представата ми за тренировки. Ще трябва да се старая много повече.", поясни той.

"С Иван Иванов нямаме личен конфликт. Не е имало такъв. Просто аз предпочитам да тренирам с личния ми треньор, както е било досега и както предполагам предпочита всеки един състезател. Имам мое мнение по въпроса къде трябва да тренирам, но това не е повод да има някакъв конфликт между нас. С Иван Иванов не сме скарани. Винаги съм се съветвал с националните треньори, защото няма как да се върви напред в спорта, ако няма разбиране.", уточни Насар.

Снимка: Lap.bg

Селекционерът Иванов разказа за проведения по-рано днес Управителен съвет на родната федерация, която се намира във финансова криза.

"На днешния Управителен съвет почти на 100% се изясни какво и на кого се дължи. Приет бе план за плащане на задълженията на федерацията към Министерството на младежта и спорта, както и към частници. Сега, след пресконференцията, отивам към Нови извор, където ще се състои следващият ни лагер, който започва на 4 юни. Разбира се, ще се обърне внимание и на подрастващите, на които им предстоят европейски първенства в Румъния и Молдова, но фокусът ни е върху подготовката на тези, които могат да спечелят квоти за Олимпийските игри в Париж."

"Веднага след Управителния съвет се появиха две фирми, които изразиха желание да станат спонсори на федерацията. С едната особено разговорът премина много добре и мисля, че до седмица ще подпишем договор за спонсорство."