на живо

Великият О'Съливан - арогантен и груб към българката Деси (ВИДЕО)

Дискусията за мястото на топка и шум преди О'Съливан да отпадне от световното

Великият О'Съливан - арогантен и груб към българката Деси (ВИДЕО)

Снукърът е игра за джентълмени, които уважават противника и винаги са приятелски настроени... Докато на масата не се появи великият Рони О'Съливан!

Британецът, който има 7 титли от световното първенство, няма да може да преследва нова, след като отпадна на четвъртфинал от Стюард Бингам след 10:13 фрейма. Но преди да поеме пътя към вкъщи Рони успя да изнерви до краен предел чаровното българско присъствие в най-високото ниво на снукъра.

Десислава Божилова имаше честта да бъде съдия на мача между О'Съливан и Бингам. Или трябва да кажем "нещастието", като видяхме как Рони се държи с нея. 

След една от почивките Ракетата опита удар, но беше спрян от шум в залата - нещо, което е неприемливо по време на снукър мачовете. Десислава влезе в ролята си на пазител на правилата и бързо смъмри закъснелите зрители.

"Никой повече да не влиза! Всички са седнали вече! Така може и още 20 минути да ги чакаме!", ядоса се българката.

Щом завърши брейка си, О'Съливан се приближи към Божилова и ѝ прошепна "По-спокойно!".

Но това не беше всичко! В 12-ия фрейм Ракетата накара родната съдийка да променя мястото на черната топка в продължение на 4 минути, твърдейки, че тя не може да спира достъпа му към нужната в този момент червена. В признак на спортсменство, той дори покани на масата съперника си Бингам, за да му покаже, че позицията не е същата отпреди удара му. 

След суматохата, по време на която Божилова действа професионално и запази самообладание, Рони реши да не се възползва от благоприятното подреждане на топките, за които се погрижи тя, а да играе в защита. Показвайки, че все още не е доволен от позицията на черната. 

Поведението на Ракетата беше дискутирано от много негови колеги. Повечето от тях го определиха за груб и арогантен. 

Самият Рони пък коментира действията си след отпадането.

"Да съм честен, понякога реферите се заяждат с мен нарочно. Просто исках да ѝ покажа, че греши!", заяви той и след това добави, че не си заслужава да коментира съдии, защото "животът е твърде хубав".

Снимка: Reuters

Десислава Божилова е един от най-елитните съдии в снукъра от години. През годините тя е била отговорна за мачовете на едни от най-силните турнири в света.