на живо

Верстапен отговори на обвиненията на Хамилтън

Надвишили ли са "Ред Бул" позволения бюджет?

Макс Верстапен и Люис Хамитлън може и да не са в битка за световната титла във Формула 1 през този сезон, но двамата все пак кръстосаха шпаги по скандала Cashgate.

"Ред Бул", както и "Астън Мартин", бяха обвинени в превишаване на позволения бюджет от 145 млн. долара през 2021 г. Очаква се ФИА да разгледа случая и да се произнесе до понеделник (10 октомври).

"Мога да кажа само, че последните подобрения, които направихме, бяха преди година и те помогнаха. Но оттогава виждаме как "Ред Бул" прави корекции всеки уикенд. Имат поне 4 подобрения след "Силвърстоун", заяви Хамилтън, който загуби титлата в последната обиколка на миналия сезон.

"Ако бяхме похарчили 300 хил. паунда за ново крило, например, това щеше да направи разликата и да ни даде по-големи шансове. Надявам се да не съм прав за "Ред Бул". Вярвам, че Мохамед Бен Сулайем и ФИА ще отсъдят справедливо.", допълни седемкратният шампион.

"Според мен имаме основания да вярваме, че не сме нарушили правилата и всичко е наред, но ще разберем в понеделник. Това обаче е между ФИА и отбора, не зависи от мен. Аз съм тук, за да карам бързо и да постигам резултати", отвърна действащият шампион Верстапен, който се нуждае от само още една победа, за да подпечата втора поредна титла във Формула 1.