на живо

Весела Лечева пред bTV: Помагаме за бързото построяване на Армията (ВИДЕО)

Не сме преминали към орязване на бюджетите на федерациите и няма да преминем, каза още служебният министър на спорта

Весела Лечева пред bTV: Помагаме за бързото построяване на Армията (ВИДЕО)

Весела Лечева отношение относно финансирането на спортните федерации след предложените мерки на Министерския съвет по повод последните новини, свързани с евентуалното намаление на бюджета на България. Служебният министър на младежта и спорта обърна внимание на последната информация за първата копка на стадион „Българска армия“ и на събитията в Българската федерация по вдигане на тежести.

Лечева бе гост в предаването „Тази сутрин“ в ефира на bTV, където говори още за спортната инфраструктура на страната.

Всички министерства получиха това писмо. Това беше необходимо да се случи. Да се покаже обективната картина за бюджета на България, така че да се види пред какви предизвикателства е поставено служебното правителство и бъдещото редовно такова. Това, което сме направили, е да балансираме бюджета по най –добрия начин, така че всички федерации да получат средства, както и да подсигурим всички спортисти с потенциал. Не сме преминали към орязване на бюджетите на федерациите и няма да преминем.

Казусът с федерацията по вдигане на тежести е доста дълъг процес на две спорещи страни. Опитахме се чрез диалог да търсим точки на обединение. Надявам се, че постигнахме споразумение, което да бъде вече в ход. Двете страни декларираха пред мен, че ще бъдат оттеглени всички жалби. Старото ръководство ще получи своето присъствие, като Неделчо Колев ще бъде почетен председател, а Ариф Маджид ще поеме управлението. Надявам се това да стане факт в най-скоро време“, добави тя.

Аз не съм против срещу изграждането на нов Национален стадион или с ремонта на „Васил Левски“. Нека да си подредим малко къщичката и да приоритизираме нещата. Относно строежа на „Българска армия“, първа копка ще има, когато бъдат изготвени проектите. Продължаваме да бъдем партньор в това сдружение, така че да помагаме това нещо да се случи възможно най-бързо.Нещата вече са извън нашите ръце. Всичко е направено от наша страна“, подчерта Лечева.