на живо

Висок съм 2.05 м, играех баскетбол, сега се бия с Нгану и Усик

Дарън Сийли е идеалният спаринг партньор преди мач с Тайсън Фюри

Висок съм 2.05 м, играех баскетбол, сега се бия с Нгану и Усик

Преди 6 години Дарън Сийли се оттегля от професионалния баскетбол, за да се боксира. А днес гледа към най-големите битки на професионалния ринг.

Високият 205 сантиметра исполин поразява кошовете в Испания и Литва, преди да се завърне в Лондон. Липсата на достатъчно средства обаче го принуждава да работи допълнително като персонален треньор. Така постепенно се насочва към бокса и решава да използва физиката си по съвсем различен начин. 

"Дотогава винаги съм се занимавал с отборен спорт. Разбира се, боксът ми беше интересен, но едва в средата на 20-те си години започнах да се отнасям сериозно."

Дарън записва 14 мача, преди да получи професионален лиценз от Британския боксов съвет през август 2022 г. Животът му се променя напълно година по-късно, когато световният шампион Тайсън Фюри подписва договор за мач с ММА звездата Франсис Нгану. Тъй като е изключително трудно да се намерят спаринг партньори с ръст над 2 метра, Сийли се озовава в лагера на камерунеца. Двамата прекарват съвместен двуседмичен лагер в Саудитска Арабия.

37-годишният Франсис се справи отлично в двубоя и дори успя да повали Фюри, преди да загуби със спорно съдийско решение. "Изобщо не бях изненадан, защото видях как работи. Влага всичко от себе си в тренировките", споделя Дарън.

Победата на Фюри означава, че той ще излезе срещу Олександър Усик в обединителен мач за световните титли. Сблъсъкът е насрочен за 17 февруари в Саудитска Арабия. Бившият баскетболист отново е в играта - този път работи с украинеца. "Всичко е въпрос на връзки и взаимоотношения. Представих се на ниво на лагера с Нгану и сега ме потърси Усик, защото той ще се бие със същия противник."

32-годишният британец не изпуска фокуса и върху собствената си кариера. Той претърпя поражение при професионалния си дебют срещу Фил Уилямс миналия март. Но на 10 февруари ще получи чудесен шанс за реванш.