на живо

Возили Шумахер в мерцедес, за да стимулират мозъка му (ВИДЕО)

Екип от 15 лекари, масажисти и асистенти се грижат за него 24 часа в денонощието

Возили Шумахер в мерцедес, за да стимулират мозъка му (ВИДЕО)
 

Михаел Шумахер е бил возен в автомобил, за да бъде стимулиран мозъкът му чрез познати звуци. Това разкри германското издание Bild в навечерието на 10-ата годишнина от ужасяващия инцидент със седемкратния шампион във Формула 1.

На 29 декември 2013 г. пилотът получи тежки наранявания при падане от ски във френския алпийски курорт Мерибел. При каране на необезопасена зона извън пистата Шумахер падна и удари главата си в камък. Въпреки че носеше каска, той получи сериозни мозъчни травми.

44-годишният по това време Михаел беше поставен в изкуствена кома и претърпя няколко операции. Оттогава семейството пази пълна тайна относно състоянието му. Знае се само, че той се намира в семейното имение на брега на Женевското езеро под денонощните грижи на съпругата му Корина и медицински персонал.

Според информацията на Bild, като част от рехабилитацията Шумахер е бил возен в автомобил Mercedes AMG. Целта е била мозъкът му да бъде стимулиран чрез познати звуци. Германецът прекара повече от две десетилетия във Формула 1 и други автомобилни серии. Дебютът му в най-авторитетния шампионат е през 1991 г. в Белгия.

Изданието посочва още, че за прочутия пациент е нает екип от 15 лекари, масажисти и асистенти. Тяхната задача е да осигурят най-добрата възможна грижа 24 часа в денонощието.

Корина има строги правила за това кой може да посещава семейния дом. Списъкът включва двама близки приятели на Шумахер - бившият му шеф във Ферари Жан Тод и някогашният тест пилот на скудерията Лука Бадоер.

От днес телевизия ARD излъчва документален филм в пет серии, посветен на шампиона. Преди две години своя продукция предложи и Netflix. Тогава Корина разкри, че съпругът й продължава да се подлага на рехабилитация. "Той е различен, но е тук", обясни тя.