на живо

Застреляният Алексей Петров – дългогодишен шеф на българското карате (ВИДЕО+СНИМКИ)

Бившият командос ръководеше федерацията почти от две десетилетия

Застреляният Алексей Петров – дългогодишен шеф на българското карате  (ВИДЕО+СНИМКИ)
 

Бизнесменът Алексей Петров, който беше застрелян днес по обяд в София, е една от най-знаковите фигури в областта на българските бойни спортове. Той беше начело почти от две десетилетия българската национална федерация по карате.

Всичко за покушението срещу Алексей Петров следете в реално време ТУК:

Снимка: Lap.bg

61-годишният бивш командос ръководеше централата по този спорт у нас почти от две десетилетия, а с името му се свързват две значими неща - попадането на карате спорта в олимпийската програма за първи път на игрите в Рио през 2016-а, и олимпийската титла на Ивет Горанова от Токио през лятото на 2021 г.

Снимка: Lap.bg

Преди да оглави централата по карате в средата на новото хилядолетие, Алексей Петров е изпълнява функциите и на селекционер на националния отбор на България при мъжете. Освен това, той е и многократен държавен шампион в кат. до 80 кг.

Съкрушена от убийството на шефа на нейната федерация, първа реагира с емоционален пост в своя Фейслук профил олимпийската шампионка от Токио - Ивет Горанова.

"Почивайте в мир, г-н президент! Благодарим ви за всичко, което направихте за нас! Ще се опитаме да съхраним, помним и запазим всичко, започнато от Вас!", написа Горанова.

Ивет Горанова беше любимото "златно дете" на Алексей Петров.

На 6-и август 2021 г., малко преди полунощ, лично бизнесменът посрещна у дома новата олимпийска шампионка по карате от Токио 2021, като я изведе от ВИП терминала с победоносно вдигната ръка:

Застрахователната компания, която беше собственост на Петров, също подпомагаше финансово каратеките от националните отбори на България, а след олимпийското злато на Горанова в японската столица, новата звезда на българския спорт дори беше наградена от бизнесмена и "Лев Инс" с лек автомобил.

Снимка: Lap.bg

 Съболезнования изказа и треньорът на националния отбор Борислав Иванов.

"Почивай в мир Г-н Президент! Отиде си един скъп за мен човек, моят треньор! Благодаря ти за всичко което направи за мен и постигнах благодарение на теб", написа във Facebook опечаленият каратист.