на живо

Златната Ивет и треньорът ѝ получиха лек автомобил

Наградата е от основния спонсор на федерацията по карате

Lap.bg

Златната медалистка от Токио 2020 Ивет Горанова и треньорът ѝ Ангел Ленков получиха лек автомобил от основния спонсор на родната федерация по карате.

От централата внесоха уточнение, че наградата не е заради олимпийската титла, а е била подготвена за тях след края на европейското първенство и преди квалификациите за Токио. Горанова и Ленков се нуждаят от автомобил, тъй като пътуват много по време на подготовката.

Снимка: Lap.bg

Ивет благодари на Министерството на младежта и спорта, на федерацията по карате и нейното ръководство, като същевременно насърчи децата да влязат в спортните зали: "Сега те имат пример да останат вдъхновени и да обърнат внимание на паралелката по карате в спортното училище в Плевен. За мен Олимпиадата беше много лесно състезание, можех да изиграя още пет срещи. Да спечелиш олимпийската титла е мечта на всеки спортист."

"Точно преди олимпийската квалификация в Париж след европейското първенство бях загубила увереност, но всички от федерацията вярваха в мен и това ми помогна. Благодаря много и на своя треньор, че ме изтърпя и заедно успяхме да прескочим всяко препятствие"

Снимка: Lap.bg

21-годишната шампионка бе избрана за №1 на месеците юни и август, а треньорът ѝ - за август. "Горд съм с нея! Преминахме през много трудни моменти, но си заслужаваше. Щастието е огромно", коментира Ленков.

"Ние като федерация продължаваме. Оценяваме този успех на Ивет като феноменален, уникален и парадоксален. Последното е, защото това се случи в родината на карате, а тя помете всички свои съпернички в Токио. Тепърва ни предстои ново начало. Тя е само на 21 години. Ангел мога да го опиша с две думи - упоритост и настойчивост", каза президентът на родната федерация по карате Алексей Петров.

Снимка: Lap.bg