на живо

Жалко! Алекс Начева с контузия, няма да скача в Париж

Минути след инцидента треньорът ѝ Стойко Цонов я откара в "Пирогов"

Жалко! Алекс Начева с контузия, няма да скача в Париж

41 дни преди квалификациите на троен скок на Oлимпийските игри в Париж (2-ри август) Александра Начева се прости с мечтата си за участие на най-големия спортен форум в света.

22-годишната пловдивчанка, която се намира в страхотна форма и стана 4-а на европейското първенство в Рим с личен рекорд 14.35 на троен скок само преди 10 дни, бе записана за участие в двата хоризонтални скока на турнира "Никола Вълчанов" в Габрово на 22 юни.

Още в първия си опит на скок дължина Начева се приземи върху глезена си накриво и остана в трапа с видими болки. Минути след инцидента треньорът й Стойко Цонов качи Александра директно от пистата в автомобила си и я откара в болница „Пирогов“ в София.

Тази сутрин тя е претърпяла успешна операция на фрактура на десния глезен и ще пропусне остатъка от сезона. Интервенцията беше извършена от началника на Първа клиника по ортопедична травматология проф. Диян Енчев, съобщи за БТА пресаташето на БФЛА Пламен Вълков.

В отсъствието на Начева на скок дължина победи 16-годишната Радина Величкова с три опита над 6 метра – 6.07 (-0.4), 6.08 (-0.7) и 6.16 (-0.1). Величкова има личен рекорд 6.29 (2.0) от 2023-а и с това и норматив за световното първенство за юноши и девойки под 20 години.