на живо

Жените, които вдъхновяват играчите на Уест Хем

Англичаните отбелязаха 8 март

В Уест Хем отбелязаха 8 март. Международният ден на жената бе почетен от 15 футболисти на англичаните. Играчите на „чуковете“ тренираха със специални екипи, с които отдадоха уважение на жените, които ги вдъхновяват.

 За голяма част от тях това са техните майки. В това число влизат Деклан Райс, Найеф Агерд и Пабло Форналс, докато Михаил Антонио излезе с фланелка на гърба си с името на 23-кратната шампионка от Големия шлем в лицето на Серина Уилямс.

Всеки в отбора беше нетърпелив да отбележи Международния ден на жената и да признае приноса и постиженията на жените в живота ни и тези, които ни вдъхновяват. Избрах да нося името на майка ми на моя тренировъчен екип, показвайки признателността за цялото време и усилия, които тя отдели, за да помогне на мен и двамата ми братя да станем мъжете, които сме днес“, сподели капитанът Райс.

Беше страхотно да отбележим Международния ден на жената. Можех да избера няколко вдъхновяващи жени, но в крайна сметка се спрях на Серина Уилямс да бъде изписана на моя екип. Тя беше най-великата тенисистка на своето поколение и показа какво можеш да постигнеш, ако насочиш вниманието си към нещо и вярваш в себе си. Нейните постижения говорят сами за себе си.“

„Успях да гледам как Серина игра със своята сестра Винъс на Уимбълдън и беше вдъхновяващо да видя такъв спортист в действие. Тя е модел за подражание на много спортисти, фенове и хора по целия свят“, отбеляза Антонио.

За Уест Хем предстои ново изпитание в Лигата на конференциите. Утре (четвъртък) „чуковете“ ще имат визита на АЕК Ларнака в първия мач от осминафиналите.