на живо

Живея с лъвове, крокодили и акули, но се страхувам от жена си

ММА звездата Карлос Вемола притежава екзотичен зоопарк в дома си

 

Звездата от света на ММА Карлос Вемола е страстен любител на животните. Той притежава домашен зоопарк и дели жилището си не само със съпругата и децата си, но и с лъвове, крокодили и дори акули.

Вемола дебютира през 2008 г. и дори имаше кратък престой в UFC. Сега му предстои битка за титлата в полутежка категория на дивизията OKTAGON MMA.

Далеч от клетката, голямата страст на Карлос е да се грижи за екзотичните си домашни любимци. Лъвиците - Елза и Принцеса - са неговата гордост и радост. В колекцията впечатление прави и бял тигър, чието присъствие се дължи на... Майк Тайсън.

"Започна се, като спасих Елза. Няма много места за лъвовете, така че тя дойде в къщата ми. Осигурих й дом и й взех малък партньор, за да съм сигурен, че няма да е самотна. Тогава видях Майк Тайсън с белия тигър. Така че си помислих, че и аз искам такъв."

Instagram профилът на Вемола е пълен със снимки на неговите тигри и лъвове, но колекцията му от диви домашни любимци не спира дотук. Бащата на четири деца притежава и крокодили в дома си, които храни заедно с малкия си син.

"Не ме питайте как се сдобих с крокодилите, защото това беше просто лудост. Когато бях дете, не можех да имам животни. Родителите ми бяха строги и дори не можех да имам хамстер. Веднъж бяхме в зоопарка и синът ми попита можем ли да си вземем крокодил. Разбира се, че може! Само след две седмици имах четириметров крокодил, който плуваше в хола ми."

А във всекидневната има няколко малки акули. Но явно и това не е достатъчно за Карлос. "Имам всички големи животни, така че следващата стъпка може да е слон."

Въпреки че живее с диви котки, Вемола настоява, че се страхува най-много от съпругата си Лела, от която има дъщеря и син. "Тя е най-страшният обитател на къщата. Животните са страхотни. Вярвам, че получавате от тях това, което им давате. Ако се държите лошо с тях, ще имате лоши животни. Имам лъвове и тигри и бихте си помислили, че биха ме изяли жив, но те са добри."

Вемола претендира, че самият той е животно в клетката. Той има осем победи в последните си девет мача, а в събота се завръща в Словакия в битка за титлата от 205lb срещу Pavol Langer.