на живо

Златните отбелязаха годишнината от триумфа с тържествен обяд

Грациите отново си припомниха всеки миг от шампионския 8 август в Токио

Първите олимпийски шампионки на България в художествената гимнастика - Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова отбелязаха с представители на федерацията навършването на една година от спечелването на златни медали в Токио.

На тържествения обяд присъстваха техните треньори Весела Димитрова и Михаела Маевска, президентът на Българска федерация по художествена гимнастика (БФХГ) Илиана Раева, генералният секретар Росина Атанасова, директорът на националните отбори Деспа Кателиева и съдиите, които неотлъчно бяха до тях през тези пет незабравими години - Даниела Велчева и Християна Тодорова.

Снимка: Българска федерация по художествена гимнастика

Целият обяд премина в спомени от съвместна им работа, като спомените от Олимпийските игри в Токио преобладаваха. Те отново си припомниха всеки миг от този ден преди година и емоционално преживяха сбъдването на най-смелата им мечта - златния олимпийски медал.

Снимка: Българска федерация по художествена гимнастика

Тържественото честване приключи с обещание този обяд да се превърне в традиция и отново да връщат спомените, усмивките и сълзите от щастие на този ден.

А специалното им интервю пред bTV навръх годишнината от триумфа можете да изгледате ТУК: