на живо

Звезда от НФЛ стана милионер с Покемони

Блейк Мартинес се отказа от американския футбол само преди 4 месеца

Getty Images
 

Блейк Мартинес може да се похвали със спечелени 28.5 милиона долара за седемте сезона, прекарани в НФЛ. Кариерата на американския футболист премина през Грийн Бей Пакърс, Ню Йорк Джайънтс и Лас Вегас Рейдърс, но през ноември 2022 година тя бе прекратена и той обърна внимание на бизнеса си, който стартира четири месеца по-рано.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Blakes Breaks (@blakes.breaks)

Новото бизнес начинание на Мартинес се оказа доста любопитно и доходоносно. Бившият защитник започна да продава картички с Покемони, а до този момент е заработил над 5 милиона долара за седем месеца. Две седмици след като се оттегли от американския футбол, той продаде картичка с илюстрацията на известния герой Пикачу на стойност 670 000 долара.

Снимка: Getty Images


Американецът има на сметката си 84 мача в своя професионален път в НФЛ. По време на първата вълна на пандемията от COVID-19, когато всички бяха затворени по домовете си, той започна да продава картичките си с героите от известната анимация.По това време Мартинес сложи подписа си под 3-годишен договор с Джайънтс. „Сега единственото нещо, което ме боли, са пръстите ми от отварянето на около 1000 пакета с писма на ден“, споделя той.

През 2021 г. неговата кариера претърпя сериозен развой, тъй като скъса предна кръстна връзка на коляното. Тежката контузия го вади от сметките до септември 2022 г. Впоследствие премина в редиците на Рейдърс, но не се задържа дълго и започна да прекарва повече време в продажба на картички чрез компанията си Blake's Breaks.

Снимка: Getty Images

Сега всеки ден, когато се събуждам, рамото не ме боли и гърбът също. Мисля си, че ще продължа да се занимавам с това“, казва той. CNBC Make It съобщава, че една четвърт от 5-те милиона се връщат обратно в неговия бизнес, докато останалите отиват за него и 15-те служители в компанията му.

Снимка: Getty Images

Мартинес започва да колекционира картички с Покемони на 6-годишна възраст. Седмичната заплата от 15 долара е използвана за закупуване на пликове. Имал е над 1000 карти в албум, с който е играл с приятелите си. След като се оттегли от професионалния спорт, основа компанията Blake's Breaks, която има магазини в Маями, Денвър, а скоро и ще има и в Ню Джърси.

Снимка: Getty Images

Неговите надежди са, че може да достигне 10 милиона годишен доход, както и да се включи в продажбата на комикси. Това ще бъде стъпка преди да добави към каталога си всички видове продукти, продавани в платформата Whatnot.