на живо

Потапяне в безкрайния свят на Minecraft

Гости в епизод 27 са Евгени "Gothika_47" Николов и Величко "Dest" Василев

В епизод 27 на "Двама геймъри и половина" гости на Натали Трифонова са Евгени "Gothika_47" Николов и Величко "Dest" Василев. Те говорят за любимата игра на малки и големи – Minecraft. За Dest Minecraft e модерното Лего.

Gothika_47 е един от най-популярните стриймъри на играта в България. Видеата му имат хиляди гледания, а най-успешната му поредица е "Гномски приключения".

В Minecraft играчът има свободата да избира как да действа. Основните му цели са да оцелее след атаките на чудовищата и да си построи подслон. Светът е направен от кубчета, които представляват различни материали като пръст, камък, руда, дърво и др. Може да се играе в single-player и multiplayer.

Всяка година се организира MineCon – събитие, което е посветено на играта. На него играчите имат право да гласуват за някое от предложенията за ъпдейти на геймплея, а някои попадат в самата платформа.

В епизода ще научите повече и за различните режими на играта. Как един геймър е успял да си направи двуядрен процесор вътре в нея, а Gothika_47 – казино. Нашите гейм експерти споделят и какви очаквания имат за бъдещото развитие на Minecraft.

"Двама геймъри и половина", с водещ Натали Трифонова, можете да откриете на btvsport.bg, YouTube канала на bTV Media Group, платформата за отложено гледане btvplus.bg, както и в мрежите на Spotify, SoundCloud, Apple и Google.