на живо

"Барса" въвежда поименни билети след германската инвазия

Президентът на клуба заяви, че е задължително да се предприемат мерки

Reuters

"Барселона" ще въведе поименни билета за мачовете от международните клубни турнири през следващия сезон. Новината обяви президентът Жоан Лапорта, а реакцията идва след впечатляващата инвазия на "Камп Ноу" на фенове на "Айнтрахт" Франкфурт в четвъртък (14 април).

Германският тим отстрани каталунците на четвъртфинал в Лига Европа, а от трибуните на стадиона срещата изгледаха около 35 000 фенове на гостите. Официално за агитка на "Айнтрахт" бяха отпуснати само 5000 пропуска. 

В случая вероятно става дума за препродаване на пропуски, тъй като купуването на билети от Германия и с германски кредитни карти е било блокирано. Огромна част от притежателите на абонаментни карти за сезона на "Барса" също са предпочели да преотстъпят своите пропуски на противника, вместо да присъстват на стадиона. 

"Билетите ще бъдат поименни в мачовете от международните турнири, които "Барса" ще играе на "Камп Ноу". Досега не искахме да предприемаме тази стъпка, защото това е неудобно и предизвиква недоволство у клубните членове, чието поведение е коректно и нормално. Нямаме обаче друг избор. Не искаме да се повтаря това, което се случи. Клубът няма вина, но все пак носим отговорност като организатори на събитието", каза Лапорта в обръщение към феновете. 

"Барса" все пак има и известен повод за спокойствие. Срещата с "Айнтрахт" ще вкара в клубната каса около 3 млн. евро именно от продажба на билети.