на живо

Епизод 3: Дъблин, в който бирата срази уискито за ден (ВИДЕО)

Дигиталната ни поредица продължава с фенски емоции и звезден гост преди финала в Лига Европа

Епизод 3: Дъблин, в който бирата срази уискито за ден (ВИДЕО)
 

Дъблин. Пропит с невероятна култура и история, това е град на нюанси и усещания. Град на бира и уиски, дълбоко напоени във всеки един пъб.

Но в деня на финала в Лига Европа бирата взе надмощие в ирландската столица! Море от фенове на Байер Леверкузен и Аталанта заля Дъблин броени часове преди сблъсъка между двата тима за трофея.

Финала във втория по сила европейски клубен турнир можете да гледате от 21:00 ч. по bTV Action и онлайн на VOYO.BG, както и да следите минута по минута тук.

Дъблин се намира в източната част на страната, на брега на Ирландско море и в устието на река Лифи. Накъдето и да се обърнете ще видите красива архитектура и исторически паметници. Всички те добавят по частица към очарованието на града.

Снимка: Миряна Мирочник

Река Лифи разделя Дъблин на почти две равни части. Любопитно е, че парковете се заключват вечер. Малко преди това предупреждават със звънец, за да успеете да излезете и да не прекарате нощта на открито.

Има нещо специално в това да изпиеш халба бира в някой местен пъб! А те са над 1000, има ги буквално на всеки ъгъл.

Снимка: Миряна Мирочник

Градът е и родното място на знаменития поет и драматург Оскар Уайлд. Можете да го видите елегантно излегнал се на един голям камък, облечен с ярко зелено яке с розова яка и с лула в ръката. Статуята е изработена с полускъпоценни камъни.

Снимка: Миряна Мирочник

Дъблин е изживяване за сетивата, винаги носещо положителни емоции и е сред задължителните градове за посещение в Европа. Особено, когато тук се играе финалът на Лига Европа.

Дъблин е един от малкото градове в Европа, където продължават да използват хартиената поща. И тя е доста ефективна.

Ние обаче не се нуждаехме от такава, за да има звездно присъствие и в епизод 3 от нашата дигитална поредица. Кой почитател на великата игра и изисканата храна срещнахме в ирландската столица - вижте във видеото най-горе.