на живо

Как 35 000 германци се озоваха на "Камп Ноу"?

"Барселона" беше като гост в собствения си дом

Вчера (14 април) "Барселона" преживя една от най-кошмарните вечери в историята си! Тимът отпадна на четвъртфинал в Лига Европа, губейки с 2:3 (общ резултат от двата мача 3:4) от германския "Айнтрахт" Франкфурт. 

Освен това каталунците се чувстваха като гости в собствения си дом! От трибуните на "Камп Ноу" 35 000 фенове на германския тим приветстваха победителите и напълно обезличиха останалата част от присъстващите с гръмогласни викове и песни! 

Как се стигна дотук? 

Това се питат и каталунците. Футболисти, треньори, а и ръководството на испанския гранд бяха шокирана от факта, че са пуснали толкова "врагове" на своя стадион. 

Официално на гостуващите привърженици бяха отпуснати точно 5000 билета. На трибуните обаче присъстваха още 30 000 германци, според испанските медии. 

"Това, което се случи на трибуните, е позор и не трябва да се повтаря. Трябва да анализираме внимателно всички информации и да вземем мерки. Срамно е! Трябва да бъдем по-строги и да не допускаме подобни неща. Чувствам се ужасно, както предполагам и всеки един фен на "Барселона", заяви след мача президентът на каталунците Жоан Лапорта. 

Според испански издания, инвазията на германски фенове на "Камп Ноу" се е случила със съдействието на туроператорски фирми, разположени извън Германия. Те са организирали екскурзии за привържениците до Барселона, в чиито цена влиза и билет за мача. На касите на стадиона също е имало пропуски в свободна продажба.

Снимка: Reuters

От друга страна подобно масово присъствие е възможно и заради феновете на домакините. Според изданията в Испания, голямата драма е именно във факта, че доста от притежателите на абонаментни карти за сезона на "Камп Ноу" не са искали да присъстват на мача. 

И докато в "Барса" се вайкат за ситуацията, от "Айнтрахт" са доволни. Дори в официалния си профил в социалните мрежи за да се похвалят: "Камп Ноу" в бяло", пишат от германския клуб.