на живо

Моци преди мача с ХИК: На изкуствения терен ще бъде тежко

Понякога е хубаво да се събудиш и да усетиш, че конкуренцията ти диша във врата, каза Десподов

Техническият директор на "Лудогорец" Козмин Моци изрази притеснение от изкуствения терен, който очаква отбора при гостуването на ХИК в третия мач натима от груповата фаза на Лига Европа. Румънецът смята, че загубата от "Локомотив" София в последния кръг е дошла в точния момент и ще подейства положително на футболистите.

"Знаем, че ни така тежък мач на изкуствен терен. Аз вярвам на момчетата, че можем да се върнем от там с точка или три. Според мен загубата от "Локомотив" София дойде в точния момент. Малко да се събудим. Не направихме добър мач в София, но да не забравяме, че играхме близо 80 минути с човек по-малко.

Пак казвам - имам доверие на тези момчета и съм сигурен, че ще се върнем с добър резултат от Хелзинки. ХИК е добър отбор. Шампион от доста години. Те познават терена, а ние отиваме там и не знаем какво ни чака. Играхме във Вилнюс на такъв терен и можем да кажем, че не сме се справили много добре. В края се класирахме за групите, но като мач беше много тежко", сподели директорът на разградчани.

Снимка: Lap.bg

"Очакваме здрава битка. Надявам се да излезем победители и да вземем трите точки. Теренът е изкуствен - това изравнява силите. Те играят постоянно на изкуствен терен във вкъщи, а ние - рядко. Това ще е от голямо значение. Със сигурност ХИК е доста дисциплиниран в защита и добре пренася топката в нападение. Имат силни футболисти и ни очаква тежък двубой", добави асът на "орлите" Кирил Десподов на заминаве от Варна, а относно поражението от "железничарите" допълни:

"Не трябва да се връщаме назад. Не е приятно, когато губиш. На нас, особено в българското първенство, много рядко ни се случва. Понякога е хубаво да се събудиш и да усетиш, че конкуренцията ти диша във врата. Според мен ще ни подейства положително".