на живо

Моуриньо: Не съм готов за български паспорт!

Специалния със специално интервю за bTV преди "Лудогорец" - "Рома"

Моуриньо: Не съм готов за български паспорт!

Въпреки че идва у нас за пети път в треньорската си кариера, Жозе Моуриньо не е готов за български паспорт... все още! В специално интервю пред bTV легендата си пожела този път престоят му тук да премине доста по-спокойно и да избегне кошмара от Пловдив през лятото на 2020 г., когато неговият "Тотнъм" се нуждаеше от късен обрат, за да елиминира местния "Локомотив" в квалификациите на Лига Европа.

Сега Моуриньо е начело на "Рома", а утре римските "вълци" се изправят срещу "Лудогорец" в Разград в първи двубой от груповата фаза на Лига Европа.

"Жребият беше добър. Единственото, което не ми харесва, е пътуването. Не е само със самолет. Имаш самолет, после автобус. Не е лесно. Бях тук по време на пандемията с коронавирус. Мачът се игра пред празни трибуни, което не е истински футбол. Не усещаш атмосферата. Сега е различно. Дано се получи хубав мач и да спечелим, разбира се. Дано и българските фенове му се насладят.", заяви Моуриньо пред bTV.

"Не съм готов за български паспорт, но не ми се иска да преживея същото, което беше в Пловдив! Там бяхме почти аут от турнира. Беше за няколко минути. Надявам се сега да ми е много по-спокойно, но ако трябва да бъда честен, ще бъде тежък мач. Онзи двубой в Пловдив беше и в COVID времето, когато футболът беше доста странен. Нямаше емоция, напрежение, подкрепа от публиката. За мен въпросният период не беше на истински футбол. Дано утре атмосферата да е различна и да ни накара да се почувстваме живи. Поражението миналата неделя (0:4 от "Удинезе") е в мислите ни и то е още една причина да сме пределно мотивирани."

"Все още имам същата жажда за успехи. Ако това се промени, ще знам, че е дошъл моментът да спра. Но не смятам, че ще се промени някога... Какъв е специалният ключ към това да бъдеш Специалния? Много дълга история е. За мен не е проблем. Можеше да е доста по-зле!"

Запитан кой роден футболист от близкото минало би взел в състава си сега, ако имаше тази възможност, Моуриньо се спря на Стоичков.

"Като играч - естествено, че бих взел Христо. Както всички знаем, той беше страхотен. Но ако ми трябва човек за съветник - Стойчо Младенов, защото той също беше отличен футболист, но имаше и треньорски поглед над играта. Познава първенството. Говорили сме си много, но тази седмица не сме се чували. Трябва да уважа факта, че е българин и въпреки че от ЦСКА, ще е на страната на "Лудогорец".