на живо

"Невероятно красива жена": Финалът за малко да разведе Гасперини!

Вижте кой пръв си легна с трофея на Лига Европа!

Reuters

На 66 години и 117 дни наставникът на Аталанта Джан Пиеро Гасперини дочака своя голям миг! Той никога не беше печелил трофей като треньор, а тимът му не беше вдигал купа от 61 години.

Но Аталанта и Гасперини го направиха! "Богинята", каквото е прозвището на клуба от Бергамо, най-сетне се качи на футболния Олимп след категорична победа с 3:0 срещу непобедимия Байер Леверкузен на Шаби Алонсо с 51 мача без загуба във всички турнири.

"Аталанта и Гасперини са един за друг - не се вижда всеки ден такава симбиоза между клуб и треньор", написа още преди няколко години най-голямото спортно издание на Ботуша - "Гадзета дело спорт".

Гасперини има договор с Аталанта до 2025 година, но бъдещето на успешния тандем изглежда несигурно. След осем години, начело на тима, специалистът призна, че е изкушен да приеме офертата на друг отбор.

Снимка: Reuters

На Апенините от седмици се говори за интерес на Наполи към треньора. А потвърждението дойде от самия Гасперини минути след последния съдийски сигнал в Дъблин.

На въпроса "Остава или си тръгва от Аталанта?", в интервю пред Sky Sport Italia, 66-годишният специалист отговори така: "Тази вечер ще празнуваме, а утре ще говоря с президента на клуба. Ще видим. Поставен съм в трудна ситуация. Това е като да си женен с деца, но да се запознаеш с невероятно красива жена. Може би не е много добър пример да го казвам по телевизията", пошегува се треньорът.

Снимка: Reuters

Без съмнение красивата жена, за която Гасперини говори е отборът на Наполи. Журналистът на Sky обаче предупреди събеседника си, че думите му могат да породят семейни проблеми и предложи на треньора да перифразира, ако не иска да спи на дивана, когато се прибере у дома.

Гасперини се съгласи, че по-удачно е да сравни изкушаващата оферта към така: "Това е да като да имаш хубава семейна къща, но да ти предложат пентхаус апартамент с тераса в центъра на града".

Треньорът на Аталанта и съпругата му Кристина са женени от 44 години и имат две деца.

Капитанът на италианския тим Мартен де Роон, който не взе участие във финала на Лига Европа заради контузия, също рискува семейния мир и хармония с дръзка публикация в социалните мрежи.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Marten de Roon (@martenderoon15)

Де Роон публикува кадър от спалнята с новата си любов и смело обяви, че вече е информирал със съобщение жена си за ситуацията. Успокоителното в случая е, че "новата любов" на капитана на бергамаските е... трофеят от Лига Европа.