на живо

Пушкаш Арена - бижуто на Будапеща (ВИДЕО)

Унгарският стадион е четвъртият най-скъп в Европа

Пушкаш Арена - бижуто на Будапеща (ВИДЕО)

Пушкаш Арена, Будапеща. Едно от най-скъпите и същевременно най-изискани съоръжения в света, което ще бъде домакин на сблъсък с огромен залог. Тази вечер от 21:00 ч. пряко по bTV Action Рома и Севиля се вкопчват в ожесточена битка в големия финал на Лига Европа.

Дуелът за трофея ще даде възможност на победителя да участва в Шампионската лига през следващия сезон. Унгарската столица ще посрещне този епичен сблъсък!

През 2017 г. се поставя началото на строежа на Пушкаш Арена. Съоръжението е готово за близо 36 месеца и е с капацитет от малко над 67 000 седящи места. Намира се на мястото на разрушения Национален стадион. Решение, което оскъпява цялостния проект на новия футболен дом на националния отбор на Унгария.

Инвестицията е внушителна – 610 млн. евро. Стадионът в Будапеща е четвъртият най-скъп на континента. В Централна и Източна Европа единствено този в Сочи струва повече. Пушкаш Арена се нарежда пред стадиони като тези на Арсенал и Байерн Мюнхен.

За сравнение средствата, инвестирани в Националния стадион на Унгария, са близо 30 пъти повече от отпуснатите у нас за цялостната реконструкция на ст. Христо Ботев в Пловдив.

В северната ни съседка – Румъния, могат да се похвалят от своя страна с Национален стадион в Букурещ, струвал на данъкоплатците 234 млн. евро.

Финалът на Лига Европа е поредното престижно състезание, на което Пушкаш Арена ще бъде домакин след срещите от европейското първенство през 2021 г. и финала за Суперкупата на Европа 12 месеца по-рано.

Футболистите на Севиля се надяват този път теренът да се превърне в тяхното щастливо място, след като тимът вече загуби Суперкупата на Европа срещу Байерн Мюнхен именно на футболното бижу в Будапеща.