на живо

Турци разбиха главата на сръбски вратар в Лига Европа (ВИДЕО)

Лекари зашиха раната на Марко Дмитрович направо на терена в Истанбул

Турци разбиха главата на сръбски вратар в Лига Европа (ВИДЕО)

Севиля се класира за четвъртфиналите в Лига Европа, въпреки че загуби с 0:1 реванша срещу Фенербахче като гост в Истанбул. С общ резултат 2:1, испанците продупчиха билета си за място сред осемте най-добри отбори този сезон във втория по сила европейски клубен турнир.

Снимка: Reuters

Ценният триумф на Севиля бе помрачен от кървав инцидент. По време на мача в Истанбул вратарят Марко Дмитрович стана жертва на агресивни турски фенове.

Главата на 31-годишния сърбин бе разбита с твърд предмет, хвърлен от трибуните. Рукна кръв, Дмитрович се свлече на терена и се наложи спешна намеса на лекарите, които зашиха в полеви условия главата му.

Случката се разигра през второто полувреме, а съдията Майкъл Оливър не се покелеба да спре играта, докато канонадата от предмети от полуделите турски фенове към тревата продължаваше. Наложи де дори играчите на Фенербахче да тичат към привържениците си и с отчаяни жестове да ги умоляват да спрат с агресията.

Снимка: Reuters

 

Към терена летяха запалки, шишета с минерална вода и всичко, което ше под ръка на агитката на "фенерите". Въпреки шокът и болката, вратарят на испанския тим събра сили да довърши мача. Реферът обаче едва ли ще пропусне да впише в доклада си инцидента, а това означава, че УЕФА ще разследва и ще накаже домакините от Фенербахче.

Снимка: Reuters

Това не е първият път, в който Дмитрович става обект на насилие. В края на февруари той бе нападнат от футболен хулиган по време на двубой срещу ПСВ Айндховен в Лига Европа.

Тогава той обезвреди сам пияния фен, който нахлу на терена на "Филипс арена" и го просна на земята, задържайки го до иидването на охраната. Впоследствие този запалянко беше осъден на два месеца затвор.

Снимка: Reuters