на живо

Здравко Здравков: Замерих лисицата с другата ръкавица, отмъкна и нея

Ръководството да помисли за смяна на символа, шегува се треньорът на вратарите в "Лудогорец"

Здравко Здравков: Замерих лисицата с другата ръкавица, отмъкна и нея

Лисицата, която отмъкна една от ръкавиците на "Лудогорец", се е върнала за още! Това разкри пред bTV треньорът на вратарите Здравко Здравков. Бившият национален страж замерил натрапника с другата и в резултат крадецът вече има чифт. Здравков се пошегува, че ръководството може да помисли за смяна на клубния символ, макар че орлицата се справя доста добре.

"Изненадах се от интереса към това клипче, което се появи в медиите. Преди десетина дни бяхме навестени от неканен гост. За щастие, един от охраната, които седяха около игрището, успя да действа инстинктивно и да заснеме момента, за който говорите.", каза Здравков.

"Докато работехме индивидуално на едната част на терена, един от нашата охрана ми подвикна да се обърна и да видя какво има зад мен. В първия момент си помислих, че е някакво куче, но се оказа, че е лисица. Аз действах много инстинктивно. Поисках даже да я заиграя, защото виждах, че скача към топката. Имаше интерес, игрива енергия."

"Истината е, че после се върна и ми взе и другата ръкавица. Вече ми беше ненужна. Замерих я с втората ръкавица и така останах без чифт ръкавици. Затова нашите вратари се погрижиха да ми дадат нов."

"Вероятно нещо стои отгоре и следи нашата подготовка. Истината е, че взехме много важния мач с ХИК, така че нямам нищо против да се появи пак и да вземе още един чифт.", допълни Здравков, разкривайки, че лисицата всъщност е навестила клубната база "Гнездо на орли" преди сблъсъка с ХИК, а не шампионатния двубой с "Ботев" Пловдив.

"Обикновено кучета се въртят по някои по-второстепенни игрища и когато играем с клубове от по-ниски лиги, се е случвало кучета да има."

"Ръководството трябва да помисли дали това да не е новият ни символ, ако ни донесе късмет. Засега орел е нашият талисман. Смятам, че се справяме добре последните години и нямаме нужда да сменяме."