на живо

Звезда на ХИК: Спрях гол на съотборник, беше му писано да вкара след това

Не пропускайте "Лудогорец" - ХИК от Лига Европа - 21:30 ч., bTV Action

Звезда на ХИК: Спрях гол на съотборник, беше му писано да вкара след това

Нападателят на ХИК Хелзинки Малик Абубакари, който спря почти сигурен гол на своя съотборник Перпарим Хетемай в 28' при равенството 1:1 с "Лудогорец", заяви пред bTV, че това е било... съдба.

"Говорихме доста за тази ситуация и много пъти я изгледахме. Просто нямахме късмет. Случвало се е на много футболисти да застанат на пътя на топката.", каза ганаецът.

"Аз не съм човек, който позволява негативизмът да го завладее. Винаги гледам положително на нещата. Дори казах на съотборника ми, чийто голов удар спрях, че ще отбележи, ако е било предопределено да го направи. И той се разписа през второто полувреме. Почувствах се наистина добре, защото не бях аз причината той да не отбележи гол в този мач. Било му е писано да вкара."

Именно Хетемай донесе точката на ХИК в първия двубой, разписвайки се в 55'.

"Подобна ситуация е разочароваща за всеки треньор. Но това е част от футбола. В такива мачове ние сме в ролята на по-малкия отбор, който трябва да се представя на върха на възможностите си и да бъде много ефективен.", върна се към пропуснатата възможност треньорът на финландците Тони Коскела.

Вторият мач между двата тима от груповата фаза на Лига Европа е тази вечер от 21:30 ч. и можете да го проследите пряко по bTV Action.