на живо

Национал на Швейцария сред трансферните цели на Манчестър Юнайтед (ВИДЕО)

Дан Ндойе може да премине при “червените дяволи”

Национал на Швейцария сред трансферните цели на Манчестър Юнайтед (ВИДЕО)
 

Националът на Швейцария Дан Ндойе е в трансферната листа на Манчестър Юнайтед. Това бе потвърдено от агента му Фахд Адамсън.

"Добре е, че Юнайтед се интересува от Дан. Това донякъде е логично, защото този клуб е част от собствеността на INEOS, а той вече е играл за другите два тима, спонсорирани от този конгломерат, Ница и Лозана. Трябва да обсъдим бъдещето с Дан и семейството му. Трябва да преценим нещата добре, за да му попречим да направи грешен ход в кариерата”, обясни Фахд Адамсън.

Дан Ндойе блесна на европейското първенство в Германия с екипа на Швейцария. 23-годишният футболист се прояви с гол при равенството за 1:1 в груповата фаза срещу домакина Германия. Освен това, той записа асистенция при попадението на Бреел Емболо за 1:1 в редовното време и продълженията на 1/4-финалите на турнира на немска земя. Впоследствие, англичаните спечелиха след 5:3 чрез дузпи.

Дан Ндойе е роден в Нион през 2000 г. в семейството на майка швейцарка и баща сенегалец. Играе на позициите нападател и крило. Започва футболния си път в школата на Лозана. Още на 15-годишна възраст демонстрира качествата си в юношеския тим, като в 38 мача нанизва общо 23 гола.

 

Дебютира при професионалистите срещу Вадуц на 8 февруари 2019 г. Пет дни по-късно отбелязва и първия си гол за Лозана срещу Криенс. След това преминава в Базел, където има два сезона. През август 2023 г. подписва с участника в Серия А Болоня, който си гарантира място в Шампионската лига през следващия сезон.