на живо

Бойко Борисов към Боби Михайлов: След толкова кръв, иди си (ВИДЕО)

Лидерът на ГЕРБ поиска оставката от легендарния вратар като шеф на БФС с пост във Фейсбук

Бойко Борисов към Боби Михайлов: След толкова кръв, иди си (ВИДЕО)

Пролятата кръв в София, десетките ранени и арестувани по време на безпрецедентния протест срещу БФС, който обедини и най-върлите футболни врагове, жегна и Бойко Борисов.

Лидерът на ГЕРБ, който е известен с любовта си към футбола и с личните си изяви на терена като част от аматьорския тим на "Бистришките тигри", не издържа на безобразията, до които се стигна след поредната безпардонна наглост от страна на управниците на родния футбол.

"След толкова кръв, иди си", написа Борисов по адрес на президента на БФС и някогашен капитан на националния отбор Борислав Михайлов. Позицията си политикът изрази в писмена форма, използвайки за своя трибуна личната си Фейсбук страница.

Така Борисов застана на страната на стотиците футболни фенове, които в четвъртък вечер блокираха София с призиви за оставка към целия изпълком на БФС. Ескалацията на напрежението дойде, след като Михайлов успя да убеди УЕФА първо да измести евроквалификацията с Унгария от София в Пловдив, а след това и да я затвори за публика.

Впоследствие срещата беше върната отново с решение на Европейската футболна централна обратно на ст. "Васил Левски" в столицата, но този двубой остана пред празни трибуни. Факт, който привържениците на Левски, ЦСКА, Ботев и Локомотив Пловдив, Черно море, Пирин Благоевград и редица други клубове от страната така и не успяха да преглътнат.

Снимка: Lap.bg

Те се събраха на протест в София, който прерасна в брутална битка и разруха из центъра на София с 1600 представители на българската жандармерия. Десетки коли бяха разбити, опожарени, изпотрошени. Павета и камъни хвърчаха към полицаите, които отвърнаха с две водни оръдия. Контейнери с боклук бяха запалени и горяха дълго, докато до тях стигнаха коли на пожарната.

Десетки попаднаха в ареста, десетки бяха ранени, десетки още чакат пред спешните отделения на столичните болници, а навалицата в "Пирогов" е най-голяма и към този час.

Тагове:

@