на живо

Фенове получиха доживотна забрана заради Хитлер (ВИДЕО)

Трима привърженици няма да посещават повече домакинските мачове на Лацио

Фенове получиха доживотна забрана заради Хитлер (ВИДЕО)

В Лацио не се шегуват, когато става въпрос за наказания. Трима от феновете на италианците бяха наказани доживотно да не посещават домакинските им мачове, оповестиха официално от клуба.

Причината за суровото наказание е свързано с проява на дискриминация и антисемитизъм по време на мача на “орлите“ срещу Рома преди дни. Лацио триумфира срещу „римските вълци“ с 1:0 на“ Олимпико“. Един от грешниците бе установен с помощта на камери за видонаблюдение и носеше фланелка с надпис "Hitlerson" и №88, което е директна препратка към Адолф Хитлер.

Снимка: Reuters

Останалите двама привърженици бяха санкционирани с тежката забрана заради използването поздрави, свързани с фашизма. От клуба допълват, че поведението на запалянковците няма нищо общо с нормалната подкрепа. 

Снимка: Reuters

Това не е първият път, в който „орлите“ се са свързани с прояви на дискриминация след изцепки на феновете им. По-рано през сезона клубът бе наказан с празен стадион за един мач, след като привърженици на римляните отправиха расистки скандирания срещу двама чернокожи футболисти на Лече - Самюел Юмтити и Ламек Банда.