на живо

Частен плаж, пет ресторанта и басейн - базата на Англия за Мондиал 2022

Гарет Саутгейт се е спрял на старо рибарско селище

На частен плаж, пет ресторанта и басейн ще се радват националите на Англия по време на световното първенство в Катар, което започва на 20 ноември. Селекционерът Гарет Саутгейт избра хотел Souq Al Wakra, на 10 мили южно от Доха, намиращ се в наскоро разширеното рибарско селище, за място, където да базира екипа си. На близкия стадион "Сауд бин Абдулрахман" "Трите лъва" ще тренират.

Решението на Саутгейт до голяма степен се основава на логистиката и транспортните връзки, като изборът му е на кратко разстояние с кола от 8 от 10-те стадиона, на които ще се играят мачове.

Освен частен плаж, хотелът предлага и СПА център на място. Алкохол няма да се предлага по време на цялото първенство.

По време на световното през 2018-а Саутгейт се спря на база в крайбрежния град Репино - северно от Санкт Петербург, създавайки спокойна атмосфера, която той ще се опита да възпроизведе и сега.

Много от предшествениците му бяха критикувани за избора на база след неуспехите на съответните първенства. Съпругите организираха бунт в Баден-Баден, когато начело на тима бе Свен-Горан Ериксон през 2006 г. Футболистите се оплакаха от скуката в суровия режим на Фабио Капело в провинциалния Рустенбург четири години по-късно, а тренировките на Рой Ходжсън бяха възпрепятствани от ужасяващия трафик в Рио де Жанейро през 2014 г., припомня Daily Mail.

Нощувка в хотела на британците струва около 110 паунда в непиковия сезон и не е наличен за резервация след септември.