на живо

Епизод 14 на "Пустинна буря": Боксът е труден спорт!

Много изненади и отложени наказания в последния епизод на дигиталната ни рубрика

Епизод 14 на "Пустинна буря": Боксът е труден спорт!

В последния епизод на дигиталната ни рубрика "Пустинна буря" е време за много изненади и… отложени наказания. Водещите – Валери Генов и Калоян Кюркчиев, оцениха високо представянето на Аржентина на финала, като Калоян отчете отличната си успеваемост на Мондиала – познат световен шампион и голмайстор в надпреварата.

В играта с прогнози стана ясно, че двамата са завършили наравно, а Валери беше подготвил и много шеги и закачки, свързани с предишните епизоди.

За познатия голмайстор в лицето на Килиан Мбапе – Калоян получи и подарък: френски макарони, които обеща, че ще консумира на специални поводи.

Най-любопитна беше боксовата среща… или по-точно: опитът за спаринг, който се получи между националката – Аслъ Мехмедова, и Калоян. Боксьорката показа своята класа без особено много да играе на високо темпо, а „опонентът“ ѝ на ринга изпълни до последната секунда своята тактика – отчаяна защита.

Въпреки че Аслъ беше предпазлива с боксовите ръкавици в ръце срещу неопитния си съперник – тя отправи и няколко точни удара. Крайният изход… не беше изненада. Ръката от съдията Валери Генов беше вдигната в полза на боксовата националка, която отчете 2 неща в играта на своя противник:

1. Високата подвижност и постоянният опит за бягане
2. Играта в защита