на живо

Попадения в добавеното време зарадваха Иран

Първият червен картон на мондиала е за вратар на Уелс

Голове в 8-ата и 11-ата минута от добавеното време донесоха победа с 2:0 за Иран срещу Уелс. Драматичният мач от група 2 ще се запомни с първия червен картон на мондиала в Катар. Получи го вратарят на "драконите" Уейн Хенеси, който беше изгонен в 86' за кунг-фу ритник срещу Мехди Тареми.

На ст. "Ахмед бин Али" в Ал Раян, иранците започнаха мотивирани да се реваншират на сънародниците си за поражението с 2:6 от Англия в първия кръг. Тимът на Карлош Кейрош владееше инициативата и прати топката в мрежата на Уелс, но попадението на Али Голизадех в 16' не беше зачетено заради засада след намеса на VAR.

Гарет Бейл и компания удържаха нулевото равенство, за което помогна и напречната греда, спряла Сердар Азмун и Голизадех на два пъти в рамките на секунди.

10 минути преди края дойде ключовият момент в срещата - стражът Хенеси получи директен червен картон за груб фал. Първоначално реферът показа само жълт, но отново решаваща се оказа намесата на системата за видеоповторение.

Иран се възползва от численото си превъзходство и поведе в 90+8' след страхотно изпълнение от дистанция на резервата Рузбех Чешми. Три минути по-късно Рамин Резаеян сложи точка на спора - 2:0.

Така иранците зарадваха привържениците си на фона на размирците в своята родина. И днешният двубой не премина без протест - феновете освиркаха химна, а играчите го изпълниха половинчато.