на живо

Мондиал №16 на Георги Попвасилев (ВИДЕО)

Или за цифрата 4, която ни позволява да подредим емоциите и събитията в нашия живот

Само ден остава до ХХII световно първенство по футбол. Шампионатът в Катар отново ще бъде най-гледаното спортно събитие в света. Събитие, което се провежда от 1930 г. на всеки 4 години. С изключение на 1942-а и 1946-а. Само Втората световна война успява да прекъсне здравата верига на най-чакания футболен форум.

За хората, влюбени в тези велика игра, фиксирането към цифрата 4 събитие им позволява да измерят точно и най-вече да подредят като в каталог безкрайното количество емоции и събития, които съставляват човешкия живот.

А за най-малките предстоящият мондиал ще бъде първият, което ще се запечата в спомените им. А мисълта за далечните първенства, които ще се проведат след 2082 г., за тях ще бъде една абстракция, съчетана с надеждата, че ще бъдат на този свят още толкова много време.

Но понеже за човеците няма вечно пребиваване на тази земя, за тях има вече една толкова реална цифра 4, с която ще свързват любовта си към футбола. Тази невероятна игра, владееща сърцата на милиарди по света.

Защото, когато човек усети истински една любов, иска тя да трае вечно. Нали?

За символа на bTV и спортната журналистика Георги Попвасилев предстои №16 от пъстроцветната поредица незабравими мондиали. Във филма „И пак след 4 години“ можете да се насладите на неподражаемия му поглед към всички отминали шампионати, както и към онова, което ни очаква по терените на Катар. Не пропускайте и интервютата му с други колоси – Димитър Пенев, Добромир Жечев и Румен Пайташев.

Само след ден ще започне едно световно, до което войната никога не е била толкова близо в рамките на нашия живот. Помните, нали – досега само една война е успявала да скъса иначе здравата верига на мондиалите, свързани неразривно с цифрата 4.