на живо

Първи гол, но и втора загуба за Катар на мондиала

Сенегал победи домакините с 3:1

Отборът на Катар откри головата си сметка на световни финали, но не успя да избегне втора поредна загуба. Домакините отстъпиха с 1:3 на африканския шампион Сенегал в мач от група 1 на турнира.

На ст. "Ал Тумама" в Доха, гостите започнаха по-уверено в първия официален сблъсък между двете страни. Идриса Гей и Исмайла Сар пропуснаха да дадат аванс на "лъвовете на теранга", преди все пак това да направи Булайе Диа в 41'. Нападателят на италианския елитен "Салернитана" се възползва от неразбирателство в катарската отбрана - 1:0 за Сенегал.

Катарците се представиха по-добре в сравнение с откриващия мач, завършил със загуба от Еквадор с 0:2 и нито един точен удар към противниковата врата. Изглеждаше обаче само въпрос на време Катар да стане едва петата страна-домакин, започнала с две поражения.

Още в 48' Фамара Диедиу покачи на 2:0. В 78' дойде моментът, който всички в Катар чакаха с нетърпение - Мохамед Мунтари отбеляза с глава след подаване на Исмаил Мохамад - историческо попадение, съхранило поне за кратко надеждите на домакините за точка.

Те обаче бяха разбити в 84', когато резервата Бамба Диенг сложи точка на спора с трети гол за сенегалците.

Така селекцията на Алиу Сисе запази шансове за първо класиране на елиминации на мондиал от 2002 г. насам.