на живо

Роден е в ада, играл е футбол с дилъри и гангстери

Веднъж видях един човек да лежи на улицата. Когато се приближих, видях, че е мъртъв. Бях на 8 или 9 години, разказва Антони

Роден е в ада, играл е футбол с дилъри и гангстери

На какъвто и футболен турнир да се появи отборът на Бразилия, винаги е фаворит. Така е и преди Катар 2022.

Сред избраниците на Тите е крилото на "Манчестър Юнайтед" Антони. 22-годишният футболист се отличава с бързина и изключителен дрибъл и не смята да променя стила си въпреки тежките критики, които получи в последно време.

Трудният житейски път, който извървява от фавелата в родния Сао Пауло, го калява и му помага да изгради силен характер.

"Роден съм в ада и това не е шега. За моите европейски приятели, които не са запознати с живота в Бразилия, моята фавела в Сао Пауло беше наречена Inferninho или "малкия ад". На 15 метра от къщата ми винаги имаше дилъри, които предаваха наркотици от ръка на ръка.

Живях в такава среда, но всеки ден с брат ми играехме футбол на улицата. Във фавелата всички играят заедно. Деца, възрастни, учители, строители, шофьори на автобуси, дилъри, гангстери и престъпници. Във футбола всички са равни. Тъй като бях по-малък, наистина не изпитвах страх и не се страхувах от никого.

Дриблирах между всички. С естествен инстинкт финтирах дилъри и гангстери, преминавах през шофьори, провирах топката между краката на останалите.

Наистина не ме интересуваше кой стои срещу мен. Веднъж, когато вървях към училище, видях един човек да лежи на улицата. Когато се приближих, видях, че е мъртъв. Бях на 8 или 9 години. Затворих очи и продължих. Заради такива неща не изпитвам страх и напрежение на футболния терен.

Когато растеш при обстоятелства, в които трябва да прескачаш трупове, не можеш да се страхуваш от нищо във футбола", споделя историята си Антони.