на живо

Роналдо отрече да е заплашвал с напускане

От футболната федерация на Португалия също излязоха с изявление

Звездата на португалския национален отбор - Кристиано Роналдо, отрече да е заплашвал с напускане, след като не попадна сред титулярите за осминафинала срещу Швейцария от мондиала в Катар.

"Група, която е твърде сплотена, за да бъде разбита от външни сили. Нация, която е твърде смела, за да се остави да бъде уплашена от някой противник. Отбор в истинския смисъл на думата, който ще се бори за мечтата си докрай! Вярвайте с нас! Давай, Португалия!", написа в социалните мрежи петкратният носител на "Златната топка".

От португалската футболна федерация публикуваха официално опровержение на информациите за скандали с участието на Роналдо и селекционера Фернандо Сантош.

"Португалската футболна федерация заявява, че капитанът на националния отбор Кристиано Роналдо никога не е заплашвал да напусне националния отбор по време на турнира в Катар.

Кристиано Роналдо всеки ден допълва списъка си с постижения в националния отбор. Това трябва да се уважава, защото свидетелства за безспорна преданост към националния отбор."

"Неговата отдаденост беше показана, когато беше необходимо - при победата срещу Швейцария на осминафиналите на Мондиал 2022.

Целият национален отбор - играчи, треньори, представители на федерацията, от първия ден е решен да направи този турнир най-добрия за Португалия.", се казва в съобщението.

Португалия се изправя срещу приятната изненада Мароко в четвъртфиналите на световното първенство. Двубоят е в събота (10 декември) от 17:00 ч. "Мореплавателите" преследват първата си световна титла.